Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via het Contactformulier. Wij zullen je vraag zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.
Menstruatie ondergoed is ondergoed dat je menstruatiebloed absorbeert. Het kan reguliere menstruatie producten vervangen of kan worden gedragen in combinatie met tampon, maandverband of menstruatie cups. Het ondergoed is voorzien van een kruis bestaande uit meerdere lagen absorberende stof, dat het bloed opneemt en je zo optimaal beschermt tijdens de menstruatie.
Het ondergoed is elastisch en zacht en voelt aan als je favoriete ondergoed. Bij het kruis wordt katoen altijd als laag tegen de huid gebruikt. Daarnaast is de kanten tailleband superzacht.
Een vrouw consumeert ongeveer 10.000 tot 17.000 tampons of maandverband in haar leven, afhankelijk van individuele behoeften. Herbruikbaar menstruatie ondergoed vermindert het verbruik van hygiëneproducten voor eenmalig gebruik en is dus een goed alternatief of aanvulling. Menstruatie ondergoed beschermd zo het milieu en laat je geld besparen.
Het absorptievermogen van het ondergoed is ongeveer 20ml. Dit staat gelijk aan het absorberend vermogen van 2/3 tampons. Op onze hoe werkt het pagina is te lezen hoe dit precies werkt. We raden aan om de slip voor de eerste keer thuis te proberen om te zien hoe het werkt en er aan te wennen.

Jee kunt het menstruatie ondergoed 10 tot 12 uur dragen, zonder risico op lekkage. De hygiënische broek kan worden gebruikt als hoofdbescherming of als aanvulling op een tampon of een cup als je een zeer overvloedige stroom hebt en je bang bent voor lekken.

Een volmondige ja! Wij hebben lang gezocht naar het meest ideale model door veel verschillend ondergoed te testen en verschillende mogelijkheden uit te proberen. De grootste ontdekking die we gemaakt hebben is het belang van de grootte van het absorberende kruis. Deze loopt bij ons model helemaal door van voren tot achteren. Dit maakt het ideaal voor ’s nachts en maakt de kans op lekkages erg klein.
Natuurlijk kun je menstruatie ondergoed gebruiken in combinatie met tampons, maandverband, menstruatiecups, etc. Dit is fijn als je graag wat extra bescherming wilt, op bijvoorbeeld een zware menstruatiedag. Toch biedt menstruatie ondergoed ook een betrouwbare bescherming als het gebruikt wordt zonder andere producten.
Op de productpagina is een maattabel weergeven. Meet de omvang van de heupen met een meetlint en bekijk in welke maat je uitkomt.
Op de productpagina is te vinden uit welke materialen het ondergoed bestaat.
Sommige dieren worden speciaal voor hun grondstoffen gefokt. Het is voor ons belangrijk dat ons slipje GEEN materialen van dierlijke oorsprong bevat, zoals merinowol. Slipjes van menstruatieondergoed.nl zijn 100% veganistisch.
Ja, menstruatie ondergoed is zeker geschikt voor tieners of als je te maken hebt met je eerste menstruatie. Het kan zelfs deze verwarrende periode wat makkelijker maken. Doordat je het ondergoed gebruikt zoals je gewend bent met normaal ondergoed, is de overgang minder groot en hoef je niet direct te wennen aan de conventionele (wegwerp) beschermingsmiddelen.
Ja, menstruatie ondergoed is ademend en daarom zeer comfortabel om te dragen, zelfs in de warme maanden. Wol, dat warmte op het lichaam kan vasthouden, wordt niet gebruikt in het menstruatie ondergoed.
Na gebruik direct met de hand uitwassen met koud water (niet heet), niet wrijven, daarna wassen in de wasmachine op maximaal 40 graden (ook met ander donker wasgoed mogelijk). Om frictie in de wasmachine te voorkomen kun je het beste een waszakje gebruiken. Zo bescherm je het ondergoed en gaat het langer mee. Gebruik geen wasverzachter, niet bleken, niet strijken, niet geschikt voor de droger. Hangen om te drogen. Omdat het beschermingsgebied van het slipje uit die periode uit meerdere lagen bestaat, duurt het drogen iets langer dan normaal ondergoed.
Met de juiste zorg heeft het menstruatie ondergoed een levensduur zoals conventioneel ondergoed. Het ondergoed gaat 2 tot 5 jaar mee, afhankelijk van hoe vaak de onderbroek wordt gedragen, hoe goed je ze wast en hoe je ze verzorgd. Het ondergoed wordt beschouwd als een delicaat product, dus het elastiek en de draad kunnen worden beschadigd door natuurlijke slijtage en wassen. We raden daarom een wasnet aan om je ondergoed zo lang mogelijk hygiënisch te houden. Hoewel er slijtage kan optreden, heeft dit geen invloed op de effectiviteit van de technologie die in je menstruatieondergoed is verwekt.
Het is handig om er meerdere te bestellen, zodat je de hele menstruatie periode beschermd bent. Als je een gebruikt hebt moet je die in de was doen en dan is het fijn als je weer aan andere aan kunt doen, om deze periode te overbruggen. Wij raden aan om 3 tot 5 slips aan te schaffen. Daarom hebben wij een voordeligere 3-PACK optie. Uiteraard kun je beginnen met 1 of 2 als je niet zeker weet of het wat voor je is. Het is een eenmalige investering waar je elke periode weer van zult profiteren en uiteindelijk veel geld mee zult besparen, doordat je minder wegwerp producten hoeft te kopen.
Menstruatie ondergoed is ontworpen als elk ander gewoon slipje. Hoewel menstruatie ondergoed iets dikker is dan normaal ondergoed, is het niet zo dik dat je het door je kleding heen kunt zien. Je kunt dus gewoon elk type kleding dragen.
Ja, menstruatie ondergoed is ook geschikt om te dragen bij incontinentie/ licht urine verlies, omdat het absorberend vermogen van de onderbroek erg goed is.

Voorbeelden van andere redenen om menstruatie ondergoed te dragen:

  • Ideaal om preventief te gebruiken: als je nog niet ongesteld bent, maar weet dat je het eerdaags gaat worden. Zo zal je nooit meer last hebben van onverwachts doorlekken.
  • Overdag of ’s nachts.
  • Als extra bescherming naast je gebruikelijke hygiënische bescherming, voor extra vertrouwen. Menstruatie ondergoed biedt net even die extra veiligheid, waarbij je er 100% van kunt uitgaan dat je niet zult doorlekken.
  • Om te sporten of een andere activiteit te doen.
Ja, menstruatie ondergoed is ook ideaal voor postoperatieve bloeding. Ze zijn zachter en minder irriterend dan inlegkruisjes en maandverband.
Ja, de binnenste laag van het kruis voert vocht af van de huid. Bovendien is het slipje over alle lagen ademend, waardoor je je droog en fris voelt, hoe warm het ook wordt.
We maken gebruik van hoogwaardige natuurlijke stoffen die zijn samengesteld uit katoen, elastaan, nylon, polyester en PUL (gelamineerd polyurethaan). De slips zijn REACH-gecertificeerd om uiterst comfortabel en praktisch ondergoed te creëren. Bovendien bevatten onze broeken geen zilveren nanodeeltjes en zelfs geen koper. Zie voor extra informatie de “Hoe werkt het?” pagina.
Menstruatie ondergoed vermindert de milieu-impact van een vrouw. Door ervoor te kiezen ons ondergoed te dragen, voorkom je dat duizenden inlegkruisjes, handdoeken en tampons op stortplaatsen terechtkomen of in waterwegen worden gegooid. Een gemiddelde vrouw zal tijdens haar leven 15.000 wegwerpbare menstruatieproducten gebruiken. Met menstruatie ondergoed kan dit gebruik flink verminderd worden. Zolang ze goed verzorgd worden, kan ons ondergoed gebruikt en gedragen worden als gewoon ondergoed (gemiddeld 5 jaar). Onze slipjes zijn ook vegan, omdat we geen dierlijke vezels gebruiken in onze absorberende stoffen. Menstruatie ondergoed kan met gewone kleding in een waszak worden gewassen, zodat handen wassen en extra water wordt vermeden.
Onze slipjes zijn niet biologisch, maar we werken eraan om in de nabije toekomst een heel nieuw assortiment biologische slipjes te ontwikkelen.

Er zijn op de markt andere modellen van menstruatie ondergoed, denk aan een string of een boyshort. Bij het testen van menstruatie ondergoed zijn wij er echter erachter gekomen dat het model Hipster Mid Rise welke wij verkopen het meest gebruikt wordt. We hopen binnenkort uit te breiden naar meerdere modellen, kleuren, etc. Laat het ons vooral weten als je tips hebt of vind dat een bepaald model in onze webshop moet komen!

Dit is niet erg, maar het ondergoed kan hierdoor minder absorberend zijn geworden, omdat de componenten ervan in het vlies zijn bevestigd en de vezels verzadigd kunnen zijn. We raden aan om het ondergoed een of twee keer in de machine te wassen om de wasverzachter te verwijderen. We raden ook aan om de slip vooral te dragen aan het einde van de cyclus wanneer je flow minder heftig is, zodat je goed kunt inschatten hoe absorberend het ondergoed nog is.
We adviseren om het ondergoed niet te heet te wassen of een droger te gebruiken, omdat het waterdichte deel van de broek hierdoor kan verslechten en lekkage kan veroorzaken. Heb je het ondergoed toch in de droger gedaan raden we je aan om het ondergoed eerst te dragen aan het einde van de cyclus wanneer je flow minder heftig is om een ​​idee te krijgen van het absorptie vermogen.
De meeste commerciële wasmiddelen werken. Pas op voor huishoudelijke wasmiddelen als deze erg geconcentreerd zijn in vetstoffen (Marseillezeep, zwart, Aleppo, etherische oliën …) omdat dit de absorberende vezels kan verzadigen.
We zijn een Nederlands bedrijf. Het ondergoed is door ons ontworpen en vervolgens gemaakt in China. De keuze voor productie in het buitenland wordt ingegeven door de knowhow die nodig is voor de montage van de technische materialen. Chinese bedrijven zijn tegenwoordig de meest efficiënte ter wereld wat betreft textielassemblage, zowel wat betreft kwaliteit als concurrentievermogen.
We werken nauw samen met Chinese leveranciers, die voldoen aan arbeidsnormen en salarisschalen en die met name gelijke beloning tussen mannen en vrouwen respecteren. Onze aanpak is het promoten en erkennen van vrouwelijk werk.
Wij doen altijd ons best om de bestelling zo snel mogelijk te verzenden, meestal is dit maximaal 1-2 werkdagen. De bestelling is een brievenbuspakje, je hoeft dus niet thuis te zijn om je bestelling in ontvangst te nemen!

Nee, we versturen het ondergoed in een blanco verzendzak, zonder logo of dergelijke, met als afzender “Webshop Online”.

Neem contact met ons op via het contactformulier en we zullen je helpen.
Retourneren is mogelijk, zeker omdat het vervelend is als de maat toch niet goed zit. Wij raden aan om het ondergoed daarom eerst te passen, over bijvoorbeeld een string heen. Als je het ondergoed namelijk retour wilt sturen, is er alleen sprake van restitutie als wij het ondergoed volledig in originele, ongebruikte staat ontvangen. Dit omdat het een hygiënisch product is.