Hoe werkt het

Ondergoed dat je menstruatie absorbeert

Menstruatie ondergoed is wasbaar en herbruikbaar ondergoed dat is ontworpen ter vervanging van maandverband en tampons, of kan worden gedragen in combinatie met tampons en cups voor extra bescherming.
Kortom, ze zien eruit en voelen net als je gewone ondergoed, maar dan beter.
Ons menstruatie ondergoed is in Nederland ontworpen. Het ziet eruit als normale lingerie met het simpele zwarte design, bewerkt met zwart kant. In het ondergoed zit echter een speciale techniek verwerkt, waardoor het ondergoed tot 20ml (dit staat gelijk aan 2 tot 3 tampons) vocht kan absorberen.

Dit maakt het ondergoed geschikt voor:
+ De menstruatie
+ De bevalling
+ Licht urineverlies

Jouw voordelen
Absorberende bescherming
Menstruatie ondergoed is ideaal voor vrouwen en meisjes tijdens hun menstruatiecyclus of voor lichte incontinentie en herstel na de bevalling. Het voorkomt doorlekken, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over gênante ongevallen.
Comfort
Doordat het gemaakt is van de hoogwaardige materialen: katoen, polyester & nylon is het ondergoed zacht en comfortabel om te dragen. Je voelt je er in totale harmonie mee dankzij het gebruik van deze natuurlijke stoffen.
Lingerie style
Hoewel het kruis in het ondergoed iets dikker is dan normale lingerie, is dit haast niet op te merken en voel je geen verschil met het dragen van je traditionele ondergoed. Ons menstruatie ondergoed geeft je nooit het gevoel dat je een luier of maandverband draagt, het is mooi afgewerkt met kant waardoor je het gevoel hebt alsof je normale lingerie draagt.
Veilig & sportief
Ons ondergoed is ademend, de stof is gemaakt van een vocht afvoerende en zeer absorberende stof. Bovendien is de stof hypoallergeen, zodat je koel en droog blijft, waar je ook bent en wat je ook doet. Ideaal voor als je actief bezig bent!
Geen andere hulpmiddelen nodig!
Het ondergoed kan je gebruiken tijdens je menstruatie, zonder andere hulpmiddelen te gebruiken. Het ondergoed heeft namelijk een absorptievermogen dat gelijk staat aan 2 tot 3 tampons! Vind je het lastig om afstand te nemen van je andere hulpmiddelen? Dan is het ook ideaal om menstruatie ondergoed te combineren met een cup of tampon voor de beste bescherming!
Stressvrij
Nooit meer doorlek STRESS! De 3e laag in het kruis van het ondergoed zorgt ervoor dat je bij juist gebruik NOOIT meer zult doorlekken! Nooit meer vlekken op je kleding en beddengoed!
Gezond
Menstruatie ondergoed bevat geen chemische bleekmiddelen, plastics en giftige stoffen en is gemaakt van natuurlijke materialen. Menstruatie ondergoed is daarom erg hygiënisch en milieuvriendelijk.
Simpele verzorging
Het ondergoed is makkelijk te verzorgen doordat je ze gewoon in de wasmachine kunt gooien! (Voor de rest van je was maakt dit niet uit)
Herbruikbaar
Het ondergoed kan 3 tot 5 jaar mee gaan, mits je het goed verzorgt. Je bespaard hier op lange termijn heel veel geld mee, omdat je het ondergoed dus elke cyclus weer kunt gebruiken!
Comfort
Veilig
Duurzaam
Besparen
Vegan
Hoe menstruatie ondergoed werkt
Het menstruatie ondergoed is opgebouwd uit verschillende lagen materialen, die samen de bescherming creëren.
Het geavanceerde 4-lagen systeem
Laag 1: De binnenste laag. vocht transporterende laag
De eerste laag. Deze laag komt in contact met je huid. Het is een fijne zachte stof van katoen. Het is een vocht transporterende laag, het laat vocht gemakkelijk door en droogt snel op, waardoor je een schoon gevoel behoudt.
Laag 2: Absorberende laag. Absorbeert tot 3 tampons
De tweede laag, dit is de absorberende laag die in het midden van de lagen zit. Dit is een technische stof op basis van nylon en polyester om vocht door te laten, op te nemen en geurtjes te neutraliseren.
Laag 3: Anti-doorlek laag. Voorkomt doorlekken
De derde laag is een anti-doorlek laag. Het is een beschermend membraan, die voorkomt dat je gaat lekken. Het is een polyester stof, deze stof is waterdicht en ademend. Het houdt je droog, voorkomt lekken en is luchtdoorlatend.
Laag 4: de buitenste laag Ademend, anti-bacterieel
De vierde laag is de buitenste laag. Deze laag bestaat uit 95% bamboevezel en 5% spandex. Bamboevezel is rekbaar, extra zacht en is uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Daarnaast is bamboevezel een bacterie en schimmelwerende vezel. Bamboevezel neemt 3 keer zo veel vocht op dan katoen, het ademt en houdt de huid droog, waardoor je je langer fris voelt.
Verminder de impact op het milieu!
Doordat je menstruatie ondergoed toevoegt aan je hygiënische producten, voorkom je dat je duizenden inlegkruisjes, maandverband en tampons in het riool en stortplaatsen terechtkomen. Ook zijn ze veganistisch, we gebruiken geen dierlijke vezels in onze stoffen.
Een groot bijkomend voordeel van menstruatie ondergoed is de besparing op kosten en het verminderen van je afvalproductie. De prijs van aanschaf kan hoog uitvallen, maar zie het als een investering waar je op lange termijn veel geld mee bespaard. Het menstruatie ondergoed kan namelijk jaren gebruikt worden bij goede behandeling en verzorging.
+ Rekbaar
+ Gezond
+ Milieuvriendelijk & Duurzaam
+ Hypoallergeen
+ Elegant
+ Super-absorberend
+ Ademend
+ Vocht-afvoerend
Onderhoudsinstructies
Menstruatie Ondergoed kent geen ingewikkelde verzorgingsinstructies, je wast het gewoon zoals je gewend bent bij je gewone ondergoed. Het liefst in een speciale waszak om het ondergoed te beschermen. Hoe vaak je het wast, maakt niet uit. Dit gaat niet ten koste van de functie van het ondergoed.
Wij raden je aan om meerdere in ieder geval 3 slips aan te schaffen, zodat je ook als het gebruikte ondergoed in de was zit kunt blijven profiteren van de vele voordelen van menstruatie ondergoed.
Zie onderstaand overzicht voor het correct verschonen van het ondergoed.
kraan.png

Direct na gebruik afspoelen met koud water

Je hoeft het ondergoed niet te weken in een emmer water, spoel je menstruatie ondergoed gewoon uit onder de kraan tot het helder wordt.

Wasmachine
koud

Was je menstruatie ondergoed op niet meer dan 40 graden. Je kunt het gewoon in een waszak bij de rest van je was doen.

Geen wasverzachter of vlekkenverwijderaar

Gebruik geen wasverzachter, vlekken-verwijderaar of bleekmiddel. Hierdoor breken de natuurlijke vezels van het absorberende weefsel.

Laten drogen in de zon of open lucht

Droog het menstruatie ondergoed aan een waslijn. Vermijd de droger of gebruik de zachte cyclus en de laagste temperatuur. Niet strijken!