Menstruatie ondergoed, wat zijn de voordelen?

Menstruatie ondergoed, wat zijn de voordelen?

Een andere naam voor menstruatie ondergoed is ongesteldheidsondergoed. Het kan gezien worden als een duurzaam menstruatieproduct. Maar wat is het dan precies? Het gaat bij menstruatie ondergoed om bijzonder ondergoed wat jij tijdens je menstruatie draagt, en het voordeel is dat je het keer op keer opnieuw kunt gebruiken.

Menstruatie ondergoed, wat is het precies?

Zoals de naam al zegt is menstruatie ondergoed het ondergoed wat tijdens je menstruatie het bloed op zal vangen. Het lijkt gewoon op damesondergoed. Het voordeel is echter dat je geen andere bescherming hoeft te dragen als je aan het menstrueren bent. Maar als je bijvoorbeeld heel erg ongesteld bent, dan kun je het ook gebruiken als extra menstruatie product. Menstruatie ondergoed wordt gebruikt tijdens je menstruatie, maar ook tijdens vaginale afscheiding, na een bevalling, samen met een ander product bij een hevige menstruatie of bij licht urineverlies. Tijdens het sporten kan het ook gedragen worden, maar niet tijdens het zwemmen.

Voordelen menstruatieondergoed op een rijtje

Menstruatie ondergoed is op de markt gekomen met het doel vrouwen duurzaam door de menstruatie heen te helpen. De menstruatie is echter niet het enige geschikte moment om dit speciale ondergoed te dragen. Het is ook erg geschikt om te dragen bij lichte urineverlies en/of na de bevalling
Maar wat zijn dan alle voordelen van het menstruatie ondergoed? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet:
  • Er bestaan verschillende uitvoeringen van het menstruatie ondergoed. De verschillen zitten hem in het model en in het materiaal. Je hebt bijvoorbeeld normale, hoge of lage slip en dan nog een string of liever een boxershort? Een slip bestaat vaak uit bamboe, nylon, katoen (biologisch), micro polyester of polyamide. Dan is er nog het kruisje wat het bloed op moet vangen en die bestaan dan weer uit een aantal laagjes.
  • Menstruatie ondergoed kan bij zowel een lichte als zware menstruatie worden gebruikt. Het vangt ongeveer 2,5 tot 20 ml vocht op. Maar hoeveel dat het precies is hangt af van het model en het materiaal.
  • Het is eenvoudig om menstruatie ondergoed te wassen. Je kunt op het etiket altijd vinden hoe het wassen in zijn werk gaat. Als je dan de was instructie doorneemt dan kan het niet misgaan. Je moet vaak de slipjes eerst uitspoelen (direct na gebruik) met koud water. Je moet ze dan of laten drogen of direct wassen. Het kan dan met de hand gewassen worden of in de wasmachine, maar dan wel op maximaal 30 graden. Let hierbij wel goed op dat je geen wasverzachter gaat gebruiken! Niet in de droger doen maar zo aan de lucht laten drogen is het beste.
  • Een ander voordeel is dat het erg comfortabel is om te dragen, het voelt gewoon als ondergoed. Alleen heb je dan het voordeel dat bloed/vocht op wordt gevangen.
  • Het is lichaamsvriendelijk, waardoor je geen klachten krijgt als je het draagt.
  • Menstruatie ondergoed is duurzaam en gaat langere tijd mee, want je kunt het vaker gebruiken omdat je het kunt wassen.
  • Het kan gebruikt worden samen met andere menstruatie hulpmiddelen als je last hebt van erg hevige bloedingen.
Kortom, erg veel voordelen te ervaren door menstruatie ondergoed te gebruiken, probeer het daarom zelf ook eens. Als je eenmaal gewend bent dan wil je niets anders meer.